Lezingen

De Geschiedkundige Vereniging organiseert jaarlijks zeven lezingen. Deze vinden één keer per maand plaats in de periode september tot en met april meestal op donderdagavond. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. De lezingen worden gehouden in Gemeenschapshuis De Til, Breestraat 1, 3381 BS te Giessenburg, aanvang 20.00 uur.

Ook voor komend jaar is het bestuur er in geslaagd om inspirerende sprekers met boeiende lezingen vast te leggen.

Voor 2018 zijn de volgende lezingenavonden gepland:

• do 17 mei Excursie naar Geertruidenberg
    We vertrekken om 9.30 uur vanaf De Til in Giessenburg. Aankomst bij lunchroom ‘Ons Petries’ Markt 37, om ongeveer 10.15 uur. Rondom de historische kern van Geertruidenberg is er op korte loopafstand van de Markt voldoende gratis parkeergelegenheid.
    10.15 uur ontvangst met koffie en wat lekkers in lunchroom ‘Ons Petries’
    11.00 – 12.15 uur bezoek aan museum ‘de Roos’, Markt 46 onder leiding van een gids.
    12.15 – 13.30 uur lunch bij ‘Ons Petries’.
    13.30 – 15.30 uur stadswandeling met rondleiding in het stadhuis en de Geertruidskerk.
    15.30 uur afsluiting met koffie, borrel of fris in ‘Grand Café Bergse Backhuys’, Markt 7.
    De totale kosten voor deze dag zijn € 30,00 per persoon.
    Opgeven per e-mail kan: secretariaatgvgs@gmail.com. Opgeven kan tot uiterlijk 14 mei.

• do 27 september lezing Zeilvaart in de 19e eeuw vanuit Dordrecht
    De heer J. van Wageningen
  • do 25 oktober lezing Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog
    De heer R. v.d. Veen
  • do 22 november lezing Eten en koken uit grootmoeders tijd
    Mevrouw A. Damen

NB: De entree is voor leden van de vereniging gratis, niet-leden betalen € 2,00.

Informatie over de lezingen in de achterliggende tijd vindt u in het lezingen-archief.

Bert den Boer onderscheiden

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne
Leden van de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden hebben kunnen stemmen op hun meest favoriete vereniging in het kader van de Rabobank Clubkas Campagne. Onze vereniging kreeg 141 stemmen en dit betekent dat wij maar liefst € 356,89 ontvangen. Hartelijk dank dat u op ons heeft gestemd! En natuurlijk ook onze dank aan de Rabobank.